C1

Omdefinere klasserommet

Benicàssim (Spania)

Måten barn lærer og utvikler ferdighetene sine på er i endring, og lærere og tilretteleggere må koble spesifikt innhold og læringsmål med måten å levere dem på. For å oppnå dette vil denne aktiviteten bestå av teoretisk og praktisk opplæring.

Datoer: 10.10.2022 – 15.10.2022

DAG 1: Introduksjon til aktiv pedagogikk og erfaringsbasert læring.

DAG 2: Design av pedagogiske rom: materialer og pedagogiske strukturer; Hvordan inkludere aktive pedagogikk i klasserommet: hva trenger jeg å vite?

DAG 3: Fokus på følelser: hvordan støtte barn følelsesmessig?

DAG 4: HVA HAR VI? Besøk til CEIP Eleuterio Perez: denne delen vil være nyttig for deltakerne for å se ressursene, fasilitetene og plassene skolen har for senere å diskutere og ha idédugnad om hva som kan gjøres.

DAG 5: Praktisk workshop: HVA KAN VI GJØRE? bruk av manipulerbart materiale; skape materiale.

Dagsorden

C2

Å tenke nytt om læringsrommene våre

Rome (Italy)

Fokusert på grønn pedagogikk i uteopplæringen. I likhet med den forrige samlingen vil den bestå av en teoretisk del, der deltakerne får sjansen til å stille spørsmål, og en praktisk opplæring, slik at det er lettere for lærere å implementere leksjonene i klasserommene.

Datoer: 28. november til 2. desember 2022

DAG 1: Innføring i grønn pedagogikk: skogsbarnehagepedagogikk som et nyttig og nødvendig alternativ. Opprinnelsen til Waldkindergarten Flensburg som referanse. Hvilken rolle spiller tilknytningen til naturen og hvordan kan jeg integrere naturen som en verdifull pedagogikk?

DAG 2: Hvordan implementere grønn pedagogikk i skolen? Natur inne i klasserommet og klasserom i naturen. Hva må jeg tenke på for å oppleve en harmonisk og trygg dag i skogen med barnegruppen.

DAG 3: NATUR OG BARN: Hvilken rolle spiller tilknytningen til naturen og hvordan kan jeg integrere naturen som en verdifull pedagogikk? Hvordan sunt samspill med naturen spiller en grunnleggende rolle for den emosjonelle intelligensen og utviklingen.

DAG 4: IC Fregene Passoscuro skolebesøk: rom og ressurser. Vurdering, evaluering og idédugnad om rom, plassering og generelle ressurser for å passe best inn i paradigmet for friluftslivsundervisning.

DAG 5: Praktisk verksted: lek og samhandling med naturmateriale blir en uovertruffen lærer for barna. La barna oppdage hvordan læringsprosessen kan være avslappende og hyggelig.

Dagsorden

C3

Ekte erfaring med utendørs læring

Litauen

Virkelig opplevelse i en uteskole for skolene som deltar i prosjektet. Dette vil tillate deltakerne å samle ideer til PR2, samtidig som de lærer hvordan det er mulig å implementere utendørsaktiviteter for å tilpasse den til en offentlig barneskole under PR2.

Datoer: fra 28. mars til 31. mars 2023

Dag 1: Observasjon ved Lauko Darželis skole og barnehage, med muligheter for spørsmål og observasjon av fasiliteter, områder og daglige aktiviteter. Jobbskygging + refleksjon og delt diskusjon om hvordan lignende erfaringer inkluderes i utkastet til didaktisk enhet.

Dag 2: Videre observasjon der deltakerne bytter steder (skole/barnehage), etterfulgt av en diskusjon om forbindelsen mellom barnehage og grunnskoleutdanning.

Dag 3: Tekniske spørsmålsdag knyttet til utendørs læring, dekkende nødvendige materialer og ressurser, kommunikasjon med foreldre, strukturering av timeplaner og integrering av skolens læreplan.

Dag 4: Tilbakemeldingssesjon om didaktiske enheter.

Dagsorden