C1

Omdefinere klasserommet

Benicàssim (Spania)

Måten barn lærer og utvikler ferdighetene sine på er i endring, og lærere og tilretteleggere må koble spesifikt innhold og læringsmål med måten å levere dem på. For å oppnå dette vil denne aktiviteten bestå av teoretisk og praktisk opplæring.

Datoer: 10.10.2022 – 15.10.2022

DAG 1: Introduksjon til aktiv pedagogikk og erfaringsbasert læring.

DAG 2: Design av pedagogiske rom: materialer og pedagogiske strukturer; Hvordan inkludere aktive pedagogikk i klasserommet: hva trenger jeg å vite?

DAG 3: Fokus på følelser: hvordan støtte barn følelsesmessig?

DAG 4: HVA HAR VI? Besøk til CEIP Eleuterio Perez: denne delen vil være nyttig for deltakerne for å se ressursene, fasilitetene og plassene skolen har for senere å diskutere og ha idédugnad om hva som kan gjøres.

DAG 5: Praktisk workshop: HVA KAN VI GJØRE? bruk av manipulerbart materiale; skape materiale.

Dagsorden

C2

Å tenke nytt om læringsrommene våre

Rome (Italy)

Fokusert på grønn pedagogikk i uteopplæringen. I likhet med den forrige samlingen vil den bestå av en teoretisk del, der deltakerne får sjansen til å stille spørsmål, og en praktisk opplæring, slik at det er lettere for lærere å implementere leksjonene i klasserommene.

Datoer: 28. november til 2. desember 2022

DAG 1: Innføring i grønn pedagogikk: skogsbarnehagepedagogikk som et nyttig og nødvendig alternativ. Opprinnelsen til Waldkindergarten Flensburg som referanse. Hvilken rolle spiller tilknytningen til naturen og hvordan kan jeg integrere naturen som en verdifull pedagogikk?

DAG 2: Hvordan implementere grønn pedagogikk i skolen? Natur inne i klasserommet og klasserom i naturen. Hva må jeg tenke på for å oppleve en harmonisk og trygg dag i skogen med barnegruppen.

DAG 3: NATUR OG BARN: Hvilken rolle spiller tilknytningen til naturen og hvordan kan jeg integrere naturen som en verdifull pedagogikk? Hvordan sunt samspill med naturen spiller en grunnleggende rolle for den emosjonelle intelligensen og utviklingen.

DAG 4: IC Fregene Passoscuro skolebesøk: rom og ressurser. Vurdering, evaluering og idédugnad om rom, plassering og generelle ressurser for å passe best inn i paradigmet for friluftslivsundervisning.

DAG 5: Praktisk verksted: lek og samhandling med naturmateriale blir en uovertruffen lærer for barna. La barna oppdage hvordan læringsprosessen kan være avslappende og hyggelig.

Dagsorden

C3

Virkelig opplevelse av utendørs opplæring

Litauen

Virkelig opplevelse i en uteskole for skolene som deltar i prosjektet. Dette vil tillate deltakerne å samle ideer til PR2, samtidig som de lærer hvordan det er mulig å implementere utendørsaktiviteter for å tilpasse den til en offentlig barneskole under PR2.

Datoer: TBD

DAG 1: Observasjonsdag på skolen (fasiliteter, områder og rom, klasserom, materiell…). Lærerne fra Lauko Darzelis skole vil forklare pedagogikken i uteopplæring og hvordan de integrerer uteopplæring i skolens læreplan.

DAG 2: Praktiske eksempler og ressurser for å implementere utendørsundervisning – HVA SKAL VI TA HENSYN TIL (for eksempel nødvendige grunnleggende materialer og ressurser [førstehjelpsskrin, regnfrakk…]).

DAG 3: HVA TRENGER LÆRERE? Hvordan strukturere timeplanen, hvordan inkludere læreplanens innhold i utendørs læring, etc.

DAG 4: Eksempel på didaktisk enhet implementert i skolen (innholds-programmering)

Dagsorden